Op 31 januari 2014 is Hidde overleden. Hij stamt uit het eerste nest dat in Pieterburen is geboren, op 28 september 2003. Daarin zaten twee teven en een reu, en we besloten de kortharen te houden: de reu Hidde en zijn zus Hinke. Wat waren we trots op Hidde, een prachtige zoon van de geweldige Paramount Stylish Smooth en onze Fokeline van het Bossche Front, twee rode kortharen.

Anders dan zijn zus Hinke, die open en vriendelijk is naar iedereen, ervoer Hidde contact met onbekenden als afschuwelijk. Helaas was het vanwege de verhuizing heel druk.  Ook kenden we op dat moment de hondenschool van Ronald van Kampen in het naburige Warffum nog niet en Kynospirit in Sebaldeburen was er nog niet. Was dat wel zo geweest dan hadden we vast en zeker de juiste tools aangereikt gekregen om Hidde van zijn handicap af te helpen. Maar dat is dus niet gebeurd. Om die reden is hij, alhoewel hij daar zeker de kwaliteit voor had, nauwelijks uitgebracht. De wapenfeiten waren in 2004 Beste Pup op de NCCC Kampioenschapsclubmatch (keurmeester Evert Verschoor), Bundesjugendsieger en Jeugd-VHD-ChA in Dortmund onder Paul Odenkirchen en reserve CAC onder mevrouw Van Boetzelaer in Utrecht. In 2005 kreeg hij nog twee maal 2U, op de NCCC KCM en de K&P show. Daarna bleef hij thuis. Het genieten van zijn mooie type, zijn expressieve reuenhoofd, en niet te vergeten zijn geweldige gangwerk, was exclusief voorbehouden aan ons. Waarvan we ook altijd hebben genoten is van zijn karakter. Hij was wel een stoere macho tussen de meisjeshonden maar zijn hartje was klein, hij hield enorm van contact maken en  stond altijd vooraan om zijn portie ‘troetelen’ te krijgen. Ook liet hij zich graag verzorgen, en hield van gekamd en geblazen worden.
Hidde heeft zich bewezen als vaderhond. Vier nesten fokten we zelf met hem. Een zoon en een dochter van de combinatie met Germke zijn gebleven: Magnus en Oopke Germkes. Omdat zijn kinderen met Germke zulke fijne dieren zijn heeft hij tenslotte ook de crème Germke-dochter Quinta gedekt, in 2012, het UU-nest. In dat nest pas bleek dat hij ook verdunning vererft: zijn eerste blauwe en fawn kinderen werden geboren. Twee maal dekte hij ‘buiten de deur’. Met Chi Tsao Little Princess Zung Tzung Le (Nicole Jakobeit) kreeg hij in 2008 een Wieseck Aue-nest van 1-3. en met Sherae Cream Pearl N Lace van Anne Timmermans één dochter: Ayla van de Beerse Haj. In Finland heeft kennel Parmelia  nog bevroren sperma van hem, we duimen dus voor posthume Finse Hidde-kids.
Hidde heeft mooie kinderen gekregen. Maar om van een hond plezier te hebben zijn karakter en gezondheid belangrijker.
Opvallend aan de kinderen van Hidde is dat zij gelukkig niet zijn weerzin tegen vreemden erfden, bij de meeste: integendeel.
Heel verheugend is de verervingskracht die Hidde bleek te hebben als het om HD en ED gaat. Zelf is hij nog uit de tijd dat we alleen naar HD en knieën keken, hij had HD-A maar zijn eigen ED score is onbekend. Van zijn tien kinderen die momenteel op HD en ED zijn nagekeken hebben er negen HD-A  en acht ED-0.
Helaas was het kaarsje begin 2014 voor hem op.  Suikerziekte, prostaatproblemen en spondylose, waaraan hij het laatste jaar leed, hadden hun tol geëist.  Zelfs dood zag Hidde er nog machtig uit. Zo jammer, tien jaar oud, een relatief vroeg afscheid. Hij had veel en veel ouder mogen worden.