voorzijde-boek

 

Het Nederlandstalig boek, De Chow Chow in Nederland, dat de NCCC dit jaar uitgeeft ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum, kan hier worden besteld.

Het boek behandelt de geschiedenis van de Chow -- kort de algemene voorgeschiedenis in China en Engeland, zeer uitgebreid die in Nederland --  en  geeft een breed beeld van het ras in de hoofdstukken Standaard en interpretatie, Karakter en gedrag, Uiterlijk en Raskenmerken en rasproblemen.

Een overzicht van alle Chows met de Nederlandse Kampioenstitel in Nederlands bezit en een reeks bijlagen completeren het geheel.
Het boek heeft een A4 formaat, een harde kaft, en is in kleur. Het zal elke toegewijde Nederlandse Chowliefhebber aanspreken.

De verkoopprijs is 47,50 euro, voor NCCC leden 42,50 euro. Verzendkosten in Nederland 8,25 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chowned

Eerste grote Nederlandstalige boek over de Chow
Karakter, uiterlijk, gezondheid, geschiedenis, stambomen
371 pagina's met veel foto's

Het boek 'De Chow Chow in Nederland' geschreven door Janneke Leunissen-Rooseboom is naar mijn mening een ode aan het ras en zijn fokkers, en mag beschouwd worden als de bijbel voor het ras, onmisbaar voor iedere fokker, keurmeester en liefhebber. De uitgever Bas Bosch Press, verdient alle hulde  voor deze uitgave, een bijzondere verrijking van de Nederlandse kynologische vakliteratuur" (Martin van de Weijer in de Hondenwereld)


Verschenen januari 1998
Uitverkocht
Te leen bij de Nederlandse bibliotheken

 

 

 

 

 

 

Overige Nederlandse boeken

L.G.M. van den Broek - De Chow Chow, Ned. Chow Chow Club, 1975/1991

Chr.A. Veldhuis - Veertig jaar Warnsborn Chow Chows en Mopshonden, Arnhem, privé-uitgave, 1995

H. en K. v.d. Wouw-van Donge - Ned. Chow Chow Club, 1954